onsdag, juli 19, 2006

Sommartoppen

Projekt Tömma kylen innefattade plötsligt också en flaska rosé. Och just när jag var på väg att säga att rosé "känns så försommaren 2006" lyckades vi pricka in en riktigt god - Michel Torino, Malbec från Argentina. Rosé är för övrigt inte det enda som vippar oroligt mellan ute och inne den här sommaren:
- Shorts. Hur snyggt är det egentligen? Pressveck och uppvik - jag minns hur vi hånade slöjdlärar-Birthe för att hon sydde dem själv. Fulshortsen.
- Lokalnyheter. Det som började charmigt i juni har nu spårat ur till en orgie i korvkokning, kanalbåtstrampande och hur-mycket-sprit-kan-man-fylla-en-Volvo-med. Det må vara nyhetstorka, men det måste väl finnas någon annan än praktikant-Pernilla på redaktionen?
- Färskpotatissallad. Nu räcker det med kapris, rödlök och vinägretter. När ska någon komma på något nytt att göra med de smakfulla små knölarna?
- Lyxglass. Visst är italienarna duktiga på sin glass, men att påstå att det "bara finns en kung i glassträsket" är väl ändå att flasha lite väl med sin enda hjärncell? Kom igen, vad är glass? Grädde och...?
- Landsbygdsromantik. Visst är det charmigt med Algots All-livs som stänger klockan fem, men kom igen när du är sugen på thai, behöver tamponger eller har slut på timjan en kall novemberkväll klockan nio.
- Sommaren i city. Visst är det schyst med after work på en solig servering, visst är det grymt med alla utomhuskonserter, parkpicknicks och all maffig märkesrea - men i närkamp med Dieter und Gisela från Dortmund och Fem i familjen från Fagersta... Nope.

Inga kommentarer: