söndag, juli 30, 2006

1 000 katalaner...

... ska tydligen förgylla Malmös gatuliv den 5-6 augusti.

"Det blir dans - sardanes - och musik, gatuspel med jättar, riddare och eldsprutande drakar. Givetvis också castells - de berömda mänskliga tornen."(Malmö stads hemsida)

Först när vi såg anslaget på stan tänkte vi att det var ett kul sammanträffande att det inte bara skulle vara 1 000 katalaner i Malmö den 5-6 augusti, utan faktiskt 1 002 med Ramon och Renate som ska låna vår lägenhet. Hej och hå vad förvånade de skulle bli när de upptäckte att det istället för storkar och The Ark och stora, feta ålar fanns jättar och riddare och drakar ute på gatorna - sånt som de var vana vid hemifrån Katalonien!

Stopp. Vänta. Snabbt klipp till vår lägenhet.
På uteplatsen - tre jättar som inte får plats inomhus sköter grillen med sina stora spanska labbar, givetvis redan snurriga i jättemössan av cava och cerveza och allt det släpat med sig för att fira sin kulturfest på bortaplan.
I köket - en färgglad drake som visar att det minsann går att hetta upp paellan med lågan från hans käft.
I sovrummet - Ramon, gatumusikern, spelar på sin trollflöjt för alla som vill höra och se, samtidigt som Renate putsar på sin... egen rustning.
Utanför fönstret - ett mänskligt katalanskt torn som inte får plats i vår 3:a, men som nåtts av ryktet att det på Grynbodgatan i Malmö, kommer att vara spansk förfest, folkfest och efterfest i dagarna två.

Huga. Kan det verkligen vara ett sammanträffande att 1 000 katalaner kommer till Malmö samtidigt som våra två? Jag steker lite pannkakor och funderar vidare...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vet inte riktigt vad jag ska tycka...