lördag, januari 06, 2007

Persiskt pangkäk



Varför blir man sugen på att laga mat från mellanöstern när man varit i Landskrona? Det skulle kunna var en politisk protest, men vi hade faktiskt bestämt oss innan vi åkte dit. Gott blev det i alla fall: saffransris med potatis och pistagenötter, persilje- och myntakryddade lammfärsjärpar med halloumi och vinbladsdolmar med turkisk yoghurt. Ett nytt vin slog sig också in på favoritlistan - ett spanskt Gran Feudo från 2001.

På kursen i Bokmarknad och publicering fick vi lära oss att recept inte är skyddade av upphovsrätten. Alltså är det fritt fram för alla att kopiera, modifiera och publicera sina favoritrecept precis som man vill. En lockande tanke när man är för lat för att skaffa sig restaurang, men gillar matlagning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Menar ni att ni gjort egna vinbladsdolmar? Och ni kallar er...lata? Öppnar ni krog blir jag stammis. Räkna med det, stulna recept eller inte.

Linda Unnhem sa...

Det var inte svårt alls. Bladen köpte vi på burk, sen var det bara att göra fyllning, rulla ihop och koka. Enkelt och gott!

Anonym sa...

Men ändå..ni är inte lata i tankarna!