onsdag, januari 10, 2007

Lågvattenteve

Det går ett märkligt program på TV3 just nu. Det heter Middagen och handlar om fem personer som lagar två middagar var och sen blir bedömda av varandra för maten, drycken, dukningen, värdskapet och så vidare. Det är pinsamt på så många sätt att jag inte kan låta bli att titta. Kocken som håller i programmet är värst av allt - en slags speedad nej-jag-blev-inte-popstjärna-jag-får-bli-kock som ser ut att ha tillbringat mer tid med näsan över krogtoaletten än bakom grytorna.
Deltagarna är så fåniga/besserwissriga/korkade att man hela tiden får sitta redo med skäms-kudden: en platinablond, nyrik hemmafru från Djursholm med löshår och pizzaugn som tycker att en lasagne tar steget från husmanskost till lyxmåltid bara för att man addar mozarella, en fransk vinkännare som hela tiden tuppar sig mot en svensk matexpert (självutnämnd), en konstnärssjäl som i kvällens avsnitt (det pågår just nu!) bjudit in några suspekta trummare till middagen i sin lägenhet och, till sist, webbkillen Samuel som igår lagade en middag som var så enkel att vi knappt ens lagar sånt till vardags (kantareller på torr baguette, lax utan kryddor i ugn, äppelkaka med oskalade, smaklösa äpplen och digestivesmulor).
Just nu håller matexperten på att koka egna fonder. Det ska ta sju timmar. Ungefär lika lång tid beräknar jag att det kommer att ta för mig att övertala Niklas att vara med i nästa programomgång.
Men lugn. Det blir garanterat ingen.

Finn sex fel

1 kommentar:

Anonym sa...

Nutidens definition av "riktigt bra TV" alltså! Precis ett sånt program som kommer floppa halvvägs, och alla inblandade hoppas att alla tittare kommer glömma snabbare än Dory i "Hitta Nemo".