tisdag, januari 02, 2007

Hemlig teknik

Idag satt jag på biblioteket och skrev. Eftersom jag kom först vid 11-tiden var de bästa platserna redan tagna och jag fick nöja mig med ett bord på Natur & teknik-avdelningen, vid informationsdisken.
Noterade ett roligt fenomen som gick ut på att det med jämna mellanrum kom män med lite förväntansfulla ögon uppför trapporna. Målmedvetet gick de fram till ett helt anonymt litet hyllskåp precis bakom infodisken och grep tag i en lika anonym tidskriftshållare. I denna fanns ett tiotal plastade exemplar av en tidning som alla verkade lika exalterade av att få bläddra i. Invid boxen satt en lapp med texten: Var vänlig - läs bara en tidning i taget.
Det roliga är att detta verkligen måste vara en tidskrift för initierade. Medan alla andra tidningar är exponerade på stora bokhyllor är de här liksom lite undangömda och ingen som inte är invigd skulle drömma om att leta efter dem där, på en hylla som nästan kändes privat.
Tyvärr glömde jag att kolla vad det var för tidskrift. Måste nog göra det i morgon. Om jag vågar. Det kanske är en sektskrift för tekniknördar. I så fall har jag inget där och göra. Inget.

Inga kommentarer: