fredag, augusti 25, 2006

Vekorevynn eller VeckoRevyn?

Köpte VeckoRevyn för att kolla in Ebbas styling av partiledarna. All cred åt henne som lyckats få alla att ställa upp, någon nytta ska man ju ha av att jobba på ett av tidningsvärldens starkaste (eller snarare - äldsta) varumärken. Tvivlar i och för sig inte på att även hon har fått slita sina blonda lockar för att få till det.
Dock får hon passa sig så att VeckoRevyn anno 2006 inte kommer att bli ihågkommen som Tidningen med flest stav- och syftningsfel. Det är nästan pinsamt. Att i en mening säga att man är "Sveriges största tidning för unga, smarta, medvetna kvinnor" och sen stava Statsministern genomgående med "d" i hela tidningen (Stadsministern) - det tyder på något sätt på att redaktionen inte riktigt lever upp till sin målgrupp. Smart? Nej. Medvetet. Nej. Och detta är bara ett av hundra fel. Roligast var syftningsfelet i faktarutan till Sno stilen från Kirsten Dunst:
Pojkvän: On/off-förhållande med Jake Gyllenhaal, som för tillfället sägs vara off.
Att det hela tiden förekommer engelska ord i texterna och att tonen är grymt tonårsflamsig, nästan chat-artad - jag vet inte vad jag ska tycka om det... Pratar ungdomar så idag? I så fall är det nog genialiskt.

Inga kommentarer: