lördag, augusti 05, 2006

Dagens kassa

För att ha råd att leva när vi kommer hem också har vi en dagsbudget på 50 euro. Det kan tyckas en del - åtminstone om man hade tänkt på det när man var liten, då var 500 kronor en hel förmögenhet. Idag är det förvånansvärt lite det räcker till, i alla fall om man vill göra annat än äta och dricka. Igår var vi till exempel på zoo. På vägen dit hade vi satt en maxgräns på 8 euro, mer fick det inte kosta per person i inträde. Det kostade 14,50. Men samtidigt som jag såg priset såg jag kartan på alla fantastiska djuren och då... var det plötsligt värt varje extra euro.
Efter zoobesöket, en vatten och en Cola hade vi bara 15 euro kvar. Hemmagjorda mackor hade vi haft med oss som lunch, men 150 kronor räcker inte så långt på en restaurang på kvällen. Alltså blev middag hemma och därmed några euro i spargrisen.
Idag är strategin att inte göra av med en enda krona innan kvällen. Lunchen på stranden blir i form av baguetter, så att vi ikväll kan lördagsfesta upp hela 50-lappen på vår favorit från förra gången vi var här - ett ställe som av någon anledning går under begreppet "Ugglan". Ska bli mysigt.
Niklas har också påtalat att det är kameler på bilden nedan, inte dromedarer. Jag behöver nog - trots allt - gå på fler zoo.
Nu blir det stranden!

Inga kommentarer: