söndag, maj 07, 2006

Summer in the city





Utelivet fortsätter. Idag var det sommarvärme, över 20 grader, och efter en promenad med Celia och Svante i Slottsparken och Västra hamnen bestämde vi oss för att köpa med oss fika hem och äta ute på gården. Trots att bänkarna och bordet utanför vår lägenhet är för alla boende har det hittills bara varit vi som har använt det. Kanske inte så konstigt egentligen då de flesta andra har balkonger.
Klockan fyra kom kvinnan från Simrishamn, mycket riktigt i släptåg av en väninna. Nyrikt uppiffad och parfymerad såg hon ut som att hon mycket väl skulle kunna ta en sväng inom Galleri Rönnqvist på väg till bilen. Visningen var den märkligaste jag någonsin har varit med om. De kom prick klockan 16. 16.03 hade hon redan tackat för sig och deklarerat att hon "fick fundera". Däremellan hade hon fladdrat genom hallen, snabbkikat in i rummen och konstaterat att det var bra med en mangel i tvättstugan. Sen var hon nöjd. Och förmodligen inte det minsta intresserad. Kändes lite snopet när man ändå laddat för besöket. Förberett ett försvarstal för fototapeten. Tänkt igenom hur många kvadratmeter vi har och hur mycket vi egentligen betalar i hyra. Sånt som folk normalt sett är intresserade av när de går på lägenhetsvisning. Eller åtminstone artiga nog att fråga om. Jaja, det finns konstiga människor överallt.
Efter en snabbtur till Mobilia - premiärturen med Mercan - och speedscanning av deras skoaffärer (hittade så klart inga skor på de 25 minuter vi hade på oss innan stängning) körde vi till Citygross för en liten veckohandling. Frukt och grönt och grillkol och annat livsväsentligt. Självklart skulle vi nyttja Klotet ikväll också. Hade köpt en ny spännande grej, quinoa, som är en slags proteinrika gryn eller frön med lågt GI (lite som couscous fast matigare) och de blandade med purjolök, röda linser, tomat och sallad utgjorde ett perfekt komplement till köttet och halloumin.
Passade på att svänga ihop en moussaka när matlagningshumöret ändå var på topp, för det vet jag att jag aldrig kommer att orka laga efter jobbet i morgon. Däremot kommer det att kännas trevligt att tänka på att den finns god och klar att värma när man kommer hem. Minilyx i vardagen.

1 kommentar:

Line sa...

Moussaka! Känns bra att jag inte är den enda nulevande människan som gör egen moussaka. Oroa er inte med lägenheten, hela lägenhetsbusinessen är fylld av wackos och snobbar som tror de har koll.