lördag, december 30, 2006

Att svänga ihop en förrätt

"Man kan inte vara riktigt nöjd förrän man är tvungen att ta ledigt från jobbet." Så sa Niklas angående den förrätt vi fått på vår lott inför nyårsfesten i morgon. Överdrivet? Nej, inte i hans fall. Han har visserligen varit på jobbet hela veckan, men förberedelserna började redan i torsdags (nyårsafton söndag). Idag kommer han nog att snitta en tre-fyra timmar och då är Dagen D ändå i morgon. Det där med att det blir mindre jobb om vi delar upp rätterna/föreberedelserna på alla som ska vara med på festen och det blir billigare - nja... Inte om man är en gourmetkock förklädd till civilingenjör.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad blir det för förrätt då?

Linda Unnhem sa...

En hummersoppa, en bit sherrygravad lax och en liten potatisbakelse med löjrom. Allt i dockportioner, bien sûr.