onsdag, januari 02, 2008

Jag undrar en sak. Om Överskottsbolaget. Vad är tanken med den affären egentligen? Idag skulle vår jakt på den perfekta grönsaksbutiken i Malmö gå vidare till Özen Allfrukt på Heleneholm. Eftersom vi också behövde en väggkontakt stannade vi till vid ÖB, som ligger precis intill. Och väggkontakt hade de, liksom två påsar mandel, fyra varianter av stålrengöring och ett paket Extra.
Men varför kör man till ÖB om man inte, som vi, bara råkar befinna sig i närheten för ett annat ärende? Så många kan de väl inte vara som behöver ryggsäckar med inbyggda fällstolar, illaluktande raggsockar, gasmasker och fältflaskor? Och allt det andra - godiset, duschkrämerna och engångstallrikarna - finns ju i alla andra affärer. Som dessutom är mycket trevligare.
Nåväl.
Fyra varianter av stålrengöring, sitter ni kanske nu och tänker. Jag vet inte om det är typiskt manligt, men jag har svårt att tänka mig att jag till exempel skulle gå till Åhléns och köpa fyra olika mascaror. Men nu skulle köksvasken bli riktigt ren och då krävdes det tunga artilleriet. Till attack.
Män och städning är alltid roligt. De är så grundliga. När de väl tar på sig städglasögonen ser de omedelbart det kvinnan inte sett. (Tror de.) Att ugnen är äckligt fettig på insidan. Att badkaret har en beläggning. Att fönsterna är randiga av smuts. Stolt visar de upp sitt fynd:
- Kolla, så äckligt!
Och så kavlar de upp ärmarna, drar fram sin arsenal av rengöringsdon och sätter igång.
Efter en timme stinker hemmet av Klorin, Häxan eller Mr Muscles, och efter en och en halv lutar sig kvinnan tillbaka i soffan efter att ha plockat undan, vattnat blommorna, städat ur kylen, dammat, dammsugit och varit ute med soporna. Och efter ytterligare en kvart kommer mannen, självlysande:
- Kom, älskling! Se så rena ugnsplåtarna/fönsterna/kakelplattorna i badrummet blev!
Och det är ju bra. Också. Men jag undar vad det beror på? Förslag någon?

1 kommentar:

Anonym sa...

sist vi råkade snubbla in där köpte vi över femhundra kronor ingenting! akta dig för ÖB, its a trap/Mon