fredag, januari 25, 2008

Blir så arg när jag hör gamla människor – för det är faktiskt nästan uteslutande äldre – uttala sig kring rätten till äktenskap för homosexuella. Framför allt eftersom deras huvudargument ofta handlar om barn, som om äktenskapet främst var en sorts barnalstringsfabrik. Och invändningen att ”kvinna och man - det är så här det har sett ut i flera tusen år – varför ska man ändra på det nu?” – kom igen!
Men mest av allt är jag ilsken för det där med barnen.
– Äktenskapet är en institution för reproduktion och därför har inte den gruppen (de homosexuella) något där att göra.
Så sa en man just i Rapport. Och då kan jag inte låta bli att undra: De som inte kan få barn då? Har de inte heller något i äktenskapet att göra? Eller de som har en allvarlig sjukdom eller ett handikapp som de riskerar föra över till sitt barn? Ska inte de få gifta sig?
Jag kan tänka mig tusen saker som vore värre än att växa upp med två pappor eller två mammor (om man nu ska göra en barnfråga av äktenskapsfrågan). En förälder som misshandlar, är alkoholiserad, aldrig träffar sina barn för att hon/han jobbar för mycket, utnyttjar sina barn…
Och hur många växer inte upp med en ensamstående mamma eller pappa? Blir de i så fall inte också utan manliga eller kvinnliga förebilder, det som äktenskapsmotståndarna är så rädda för? Som om inte några andra sociala sammanhang existerade än familjen.
Trött blir man. Och arg.

6 kommentarer:

steffanie sa...

Och på en kristdemokratkonferens verkar dom där tyckarna gå 20 på dussinet. Minst. Dom har bestämt sig för hur världen ska vara och tänker minsann inte ändra sig eller ta in sånna där jobbiga fakta som du presenterar i sin bedömning. Ett lost case helot enkelt... tyvärr.

Anonym sa...

Väl rutet!

Anonym sa...

Väl rutet!

Anonym sa...

Absolut!Håller med! Jag skulle så gärna dagarna i ända berätta fär dessa insöade människor att de ska skita i hur folk vill leva. Som ett anat argument kan man säga att om sisådär 25-50 år (ja det går nog inte snabbare) kommer vi att skratta åt att homosexuella inte fick gifta sig eller skaffa barn. Precis som att kvinnor inte fick rösta för sisådär 80-90 år sedan. Verkade det klokt?!
/Jonas

Anonym sa...

håller med!håller med! ingen har rätt att säga du eller du har inte rätt att skaffa barn med den du älskar.Period!
kram/Monic

Anonym sa...

Håller med! Innevarande år är 2008, inte 1908. Kram Berit