onsdag, februari 13, 2008

Så här fint omhändertagen blir man alltid hos underbart roliga morgongänget på Mix Megapol Radio City. I morse pratade vi om olika Alla hjärtans dag-typer. Känner du till exempel igen dig i någon av följande:

Romantik-Roger
Den alla kvinnor hoppas på – killen som dissar inplastat och färdigtryckt, som förstår att fem snödroppar invirade i vått hushållspapper alltid smäller högre än tio rosor i Konsumplast.

Crazy-Kenneth
Killen som alltid går ett steg för långt – han som inte tycker att champagne är festlig förrän den serveras i en fontän, att en middag inte är komplett utan en fiolspelare, att en kyss inte smakar bättre än i en luftballong…
Typisk replik: Äsch, du är värd varenda krona!

Statoil-Stefan
Killen som bromsar in utanför Statoil fem i halv sex på kvällen och tvingas ta vad som finns kvar – en halvvissen, spelande ros i silvercellofan eller ett kramdjur att hänga i backspegeln med texten ”Gosa med mig!”. Eller som på födelsedagen, bröllopsdagen och namnsdagen – en Alladin-ask.
Typisk replik: Antingen: Kan ni slå in den här? Eller: Choklad är ju alltid gott…

Icke-kommersiella Conny
Killen som inte tänker köpa röda rosor för att »amerikanarna bestämt det«. Han köper minsann blommor ”när han vill” – men glömmer bort att det tyvärr brukar bli sällan. Eller aldrig.
Typisk replik: Brukar jag inte visa att jag älskar dig? Vem var det som tvättade och tankade bilen i helgen till exempel?

Martyr-Mia
Tjejen som slår över varje gång det visas ett inslag om Alla hjärtans dag på teve för att inte påminna honom. Hon ska minsann se om han kommer att komma ihåg själv!
Typisk replik: Det är sååå typiskt honom!

Kontors-Camilla
Tjejen som kommer till jobbet i nytt halsband, krockar med blomsterbudet och nöjt smäller ner en chokladask på fikabordet med orden: ”Så stor kartong – han som vet att jag bantar!”
Typisk replik: Finns det inga större vaser?

Hoppfulla Helene
Tjejen vars kille tänder lampan i taket ”så att man ser vad man äter” när hon lagat en romantisk middag – samma kille som tycker att det vore praktiskt med plastblommor så att man slapp vattna. Ändå kan hon inte låta bli att bläddra igenom reklamen två gånger eftersom det ju kan ha ”smugit sig in ett kort” eller kika efter en plastpåse från Statoil när han kommer hem.
Typisk replik: Nej, Alla hjärtans dag har vi aldrig firat.

Jämställda Jenny
Tjejen som bokar bord, beställer blommor och köper choklad själv – för vem har sagt att det är killens uppgift?
Typisk replik: Har ni bara rosa inslagningspapper?

2 kommentarer:

Martin Svensson sa...

Om du någon gång dyker upp i samma radiosammanhang som mig så ska du bli ompysslad som Rudolf i sunes sommar när det är "pappatime".. haha =)

Linda Unnhem sa...

Jag väntar fortfarande på en inbjudan... ;-)