tisdag, april 25, 2006

Svarta bågarnas Brogatan

Tyvärr har Brogatan blivit lite för mycket häng för 50-plussare i Malmströmskavaj och kvinnor med överskott av östrogen. Folk med lite för tjocka glasögonbågar för sitt eget bästa eller människor med för få vänner utanför arbetsplasten. Mycket kvasikultur och många stora sällskap – vilket är lite synd på så god mat till så bra pris.
Idag spelade det dock ingen större roll, varken att vi fick sitta bredvid en kvinna i tvåmanstält och svart indianplym eller att matsalen var full av högröstade bag-in-box-kvinnor från Försäkringskassan. Maten var nämligen precis så fantastisk att man lyckades glömma allt annat. Och vinet! Perfekt.
Valde vindolmar till förrätt. Tre små gröna paket med en blandning av ris och pinjenötter inuti - delikat till priset av 30 kronor. Huvudrätten hade jag längtat efter sedan jag åt den där senast. Ölkokt oxbringa med örter och kokt potatis. Vi har försökt laga den hemma vid ett par tillfällen, dock utan att komma i närheten av den perfekt möra konsistensen. Förhörde oss lite hos kocken idag och han berättade att det låg ett rejält långkok bakom. Får väl sätta av fyra, fem timmar någon söndag för att fortsätta experimenten.
Fick verkligen mycket mat till priset av 130 kronor. Hade nästan svårt att få ner det sista, men det gick inte att lämna något. Jag skulle redan ha ångrat det.

Inga kommentarer: